8 päivän seikkailu Päijänteellä

8 päivän seikkailu Päijänteellä

torstai 28. toukokuuta 2015

Salmelasta Hinttolanhiekalle

Salmelan partiokämpppä tarjosi rauhalliset ja mukavat puitteet tiistai-illalle ja keskiviikon vastaiselle yölle. Tunnelmallinen sauna lämpeni ja moni retkeläinen kastautui Vähä-Kellosalmen vedessä. Sisämajoitus houkutteli - kämpän ja muiden rakennusten sängyt olivat täynnä. Itse nukuin sikeästi ja makeasti rannan grillirakennuksessa eli klubilla, ilmapatjan päällä. Ihana yö.

Seurueeseen liittyi kolme uutta soutajaa, mm. Salpauksen Asikkalan toimipisteen eläkkeelle jäävä opetusalapäällikkö Seppo Leppänen. Kirkkoveneen kippari Pyry Lätti antoi perehdytyksen soututekniikkaan ja veneturvallisuuteen. Vene lähti lipumaan kohti Päijänteen kansallispuistoon kuuluvaa Kelventeen harjusaarta yhdentoista maissa.

Melojille keskiviikko oli astetta koulutuksellisempi. Matkamelonta leppoisassa tuulessa sujui ryhmältä vaivatta, mutta käytimme aikaa myös oman ohjaajuuden pohtimiseen sekä melontaohjaajilta vaadittavan taitotestin tekniikoiden harjoitteluun. Lounastauo pidimme kansallispuiston kuuluvassa Lietsaaressa, joka on lempipaikkojani Päijänteellä. Idyllisen kaunis, kapea hiekkainen niemi aaltojen sylissä.

Leiriin saavuimme illansuussa hinausharjoitusmuodostelmassa. Tajutonta esittävää melojaa ja hänen tukijaansa hinasi kolme melojaa ketjussa. Maksiminopeudeksi mitattiin 8,2 km.

Melojien palaveri nielaisi pitkän tovin, mutta onneksi ehdimme vielä istua viimeistä yhteistä iltaa tulilla. Herkut paistuivat tulilla ja porisivat retkikeittimissä. Iskettiin tarinaa ja pohdittiin retken kohokohtia. Joillekin melojille se oli yömelonta voimistuvassa tuulessa , monille Tehinselälle saapuminen legendaarisen Tehinsilmän kautta. Itselleni se oli rauhallinen, täydellinen hetki yksin Lietsaaren aurinkoisella hiekkapenkereellä selälläni makaillen, sormet kevään ja auringon lämmittämään hiekkaan työnnettyinä.

Parhaillaan leirissä kuuluu kännykän piipitystä teltoista retkeläisten heräillessä viimeiseen aamuumme yhdessä. Kaulushaikara puhaltelee Hinttolan saaressa, käki kukkuu harjulla ja uuttukyyhky kujertaa. Ensimmäisten herääjien virittämä nuotio räiskyy jo. Taidan itsekin liittyä tulille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti