8 päivän seikkailu Päijänteellä

8 päivän seikkailu Päijänteellä

lauantai 16. toukokuuta 2015

Lähtö lähenee

Päijänne päästä päähän -jamboreen lähtöpäivä lähenee. Jyväskylästä matkaan lähtevät melojat, turvavene ja kirkkovene ilmaantuvat Jyväskylän Lutakon satamaan Kotakahvilan tienoille torstaina 21.5. klo 11. Nautimme lähtökahvit ja pullat satamassa, vesille pyrimme klo 12.

Retkeläisiä tulee saattamaan matkalle Jyväskylän Tiimiakatemian ja Partus Oy:n väkeä. Mm. tiimioppimisen kehittäjä, opetusneuvos Johannes Partanen tulee lähettämään tiimioppimista veneillä kohti Asikkalaa.

Retkeläisillä on edessään kahdeksan päivän unohtumaton taival Päijänteen saarten ja selkien seassa. Seitsemän yötä teltoissa tuulen huminaa ja alkukesän lintuja kuunnellen. Osa iloisesta seurueestamme osallistuu vain tietylle etapille. Mukaan onkin mahdollista liittyä esimerkiksi Korpilahdelta, Ruolahden venesatamasta, Jämsän edustalta tai Padasjoen Virmailan saaresta.

Yöpaikkamme Virmailan saaressa
Tiistaina 19.5. järjestämme Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteen rannassa retken pelastusharjoituksen. Turvallisuudesta toki huolehditaan monin keinoin, mutta veden varaan joutuneen pelastamisen on sujuttava kylmillä vesillä ja laivaväylien kirjomalla Päijänteellä ripeästi. Harjoittelemme myös kaatuneen melojan reskuttamista sekä uimarin nostamista turva- ja kirkkoveneeseen. Tiistai-iltapäivä ja keskiviikko kuluvatkin erilaisiin retkivalmisteluihin ja varusteiden pakkaamiseen.

Kirkkovene ei ole vielä täynnä. Retkestä ei peritä maksua ja autamme mielellämme kyytien järjestämisessä sekä varusteiden lainaamisessa. Esimerkiksi viikonlopun reitti Korpilahdelta Jämsään on pituudeltaan leppoisa. Ehkä se mahtuisi kalenteriisi? Telttapaikka kyllä järjestyy. Ilmoittaudu mukaan seikkailuun! (hanna.salminen@salpaus.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti