8 päivän seikkailu Päijänteellä

8 päivän seikkailu Päijänteellä

Osallistujien esittelyt

Tällä sivulla on esitelty osa Päijänne-jamboreelle lähtevistä.


Jonne Salonen on melontakouluttaja ja luontoalan yrittäjä Dynact Oy:stä. Jonnen erityisalaa ovat melonta, köysitoiminta sekä elämyspedagogiikka ja seikkailukasvatus. Hän toimii myös vierailevana kouluttajana Koulutuskeskus Salpauksessa mm. valmentaen melontaohjaajiksi sekä köysitoiminnanohjaajiksi haluavia luonto-ohjaajia. Jonne meloo koko matkan Jyväskylästä Asikkalaan ja toimii tapahtuman turvallisuuspäällikkönä.

Jonne Salonen
Hanna Salminen on luontoalan opettaja/valmentaja Koulutuskeskus Salpauksesta. Lapsesta asti melonut Hanna suorittaa parhaillaan melontaopaskoulutusta Jonnen valmennuksessa. Melontaretki Päijänteellä on jo pitkään kuulunut hänen kevääseensä - tällä kertaa vain vähän pidemmän kaavan kautta. Hanna meloo Jämsästä Asikkalaan ja hoitaa retken tiedotusta yhdessä Jonnen kanssa.

Hanna Salminen
Jarno Räsänen toimii luonto-ohjaajien valmentajana Koulutuskeskus Salpauksessa. Miehikkälän Oraakkeliksikin kutsuttu Jarno on kokenut vesillä liikkuja ja kalamies. Erä- ja luonto-oppaankin koulutus häneltä löytyy. Jarno soutaa kirkkovenettä osan matkasta ja luo tarinoillaan ja ideoillaan hilpeää tunnelmaa. Jarno on tavallaan myös syyllinen tähän retkeen, sillä juuri hän keksi yhdistää melontaretkeen kirkkoveneen, kalastelun ja veneellä ajamisen harjoittelun.

Jarno Räsänen
Kari Virkkunen toimii Päijänne-Jamboreen turvaveneen päällikkönä. Kari on kalastuksenohjaaja, vuokraveneenkuljettaja, intohimoinen kalastaja ja eränkävijä. Kari suorittaa parhaillaan myös luonto-ohjaajan koulutusta. Kari opettaa matkan varrella kokemattomampia veneilijöitä kuljettamaan moottorivenettä ja navigoimaan vesillä, suomeksi tai kainuun murteella. Kainuun lahja maailmalle on matkassa Jyväskylästä Asikkalaan.

Kari Virkkunen

Juhani Vainio on Salpauksesta valmistunut luonto-ohjaaja ja kalaherkkutaikuri. Junnu aloitti määrätietoisen melonnan vuonna 2012. Hän on edennyt ensin melontaohjaajaksi ja suorittaa parhaillaan melontaopaskoulutusta Jonnen valmennuksessa. Juhani tekee luonto-ohjelmapalvelu- ja eräruokailukeikkoja Kokkosen Juhon kanssa Villitulen nimellä. Myös kalliot ja kosket vetävät tätä kovalla sykkeellä ja palolla elävää miestä puoleensa. Junnun seurasta voi nauttia ihan koko reissun Jyväskylästä Asikkalaan.

Juhani Vainio

Juho Kokkonen on myös Salpauksen luonto-ohjaajia ja samalla maaginen ongelmanratkaisija. Melontaoppaaksi valmistumassa oleva Juho opettaa eskimokäännöksen tumpelommallekin melojalle. Tämä entinen insinööri suoriutuu vaivattoman näköisesti lähes mistä tahansa haasteesta. Juholta kannattaa kysellä esimerkiksi melontatekniikkavinkkejä. Rauhallinen ja zen Juho meloo Jyväskylästä Asikkalaan saakka. Koko idea Päijänteen melonnasta lähti alun perin liikkeelle Juhon ja Juhanin ideasta omatoimiseksi retkeksi, jonne saisi ehkä tulla muitakin mukaan - no, nyt todellakin tulee!

Juho Kokkonen

Henna Kostamo opiskelee Salpauksessa luonto-ohjaajaksi. Päijänteen retkellä Henna soutaa kirkkovenettä Jyväskylästä Asikkalaan asti. Tunnelma kirkkoveneessä ei lässähdä, se on varmaa. Henna päivittää retken aikana tapahtumia ja kuvia myös sosiaaliseen mediaan. Ja laulaa.

Henna Kostamo
Ira Peltonen soutaa kirkkoveneellä Jämsästä Asikkalaan. Luonto-ohjaajaksi ensimmäistä vuottaan opiskeleva Ira aikoo retkellä myös harjoitella moottoriveneilyä ja merimiestaitoja. Toivomme Iran ja muiden soutajien takia, ettei kirkkoveneeseen eksy hämähäkkejä tai muita mönkiäisiä.


Ira Peltonen

Toni Kaivolainen meloo Päijänteen päästä päähän ja ajaa ennen retkeä myös turvaveneen Jyväskylään. Melontaohjaajakoulutusta suorittavaa Tonia kutsutaan luokkatovereiden keskuudessa Moottorisahajumalaksi. Opintojen jälkeen hän tähtää huskysafarioppaaksi.

Toni Kaivolainen

Piia Järvinen opiskelee Salpauksessa luonto-ohjaajaksi ja suorittaa vuokraveneenkuljettajatutkintoa. Päijänteen retkelle Piia lähtee harjoittelemaan moottoriveneen kuljettamista ja merimiestaitoja. Piian iloinen nauru tarttuu herkästi ja hän saa asian kuin asian tapahtumaan. Piia on mukana veneessä koko retken Jyväskylästä Asikkalaan.

Piia Järvinen

Maria Koskenniemi on ikiliikkuva energiapommi. Luonto-ohjaajaksi opiskeleva Maria lähtee retkelle harjoittelemaan moottoriveneen kuljettamista. Hän on mukana Jämsästä Asikkalaan. Maria viihtyy, jos tekemistä ja varsinkin liikuntaa on riittävästi. Varaamme mukaan ainakin palloja. Tuskin hän malttaa pysyä kokonaan poissa kajakeistakaan.


                                                                   Maria Koskenniemi
                                        
   
Iska Knuuttila opiskelee ensimmäistä vuottaan luonto-ohjaajaksi ja suorittaa melontaohjaajakoulutusta. Hän meloo koko matkan Jyväskylästä Asikkalaan ja ajaa ennen varsinaista retkeä turvaveneen Asikkalasta Jyväskylään. Iska lähtee hakemaan retkeltä hauskanpitoa, uusia kokemuksia, kauniita Päijänteen maisemia ja uusia tuttavuuksia. Ja kilometrejä melontaohjaajakurssia varten. Rauhallinen ja harkitseva Iska on kerran jo luistellut Päijänteen Korpilahdelta Asikkalaan ja Vesijärveä myöten Lahteen saakka. (alla oleva kuva ei liity tapaukseen :))


Iska Knuuttila

Pekka Korremäki on erämies ja luonto-ohjaaja, joka katselee Päijänteen maisemat selkä menosuuntaan Jyväskylästä Asikkalaan. Hän siis soutaa kirkkovenettä koko matkan. Käsistään taitava Pekka toimii Osuuskunta Taidottajassa tehden asiakkaille erilaisia tilaustöitä, mm. metallitöitä. Hämeenkosken oma poika viihtyy myös kallioilla tai esim. jousi kädessä. 

Pekka Korremäki

Pyry Lätti toimii kirkkoveneen toisena kipparina yhdessä Pekan kanssa. Monitaitoinen ja aina luotettava Pyry on suorittanut kalastuksenohjaajan tutkinnon ja opiskelee nyt luonto-ohjaajaksi. Pyryn hyvät erätaidot ja kokemus vesillä liikkumisesta tekevät hänestä hyvää seuraa monen yön retkelle. Samoin hieman sarkastinen huumorintaju. Biljardiguru Pyry pumppaa rautaa koulun punttisalilla sekä saunoo ja ui ympäri vuoden.

Pyry Lätti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti