8 päivän seikkailu Päijänteellä

8 päivän seikkailu Päijänteellä

Opiskelemaan Salpaukseen?

Haluaisitko hankkia luonnonvara-alan koulutuksen? Meillä Asikkalan toimipisteessä voit opiskella itsellesi luonnonläheisen ammatin kolmesta perus- ja useammasta ammattitutkinnosta.

Perustutkintoa opiskelemaan haetaan kevään yhteishaussa. Kannattaa kuitenkin tiedustella mahdollisesti vapaaksi jääneitä koulutuspaikkoja suoraan oppilaitoksesta alkukesästä, jolloin yhteishaun tulokset ja paikan vastaanottaneiden määrät ovat selvinneet. 

1. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Meillä voit valmistua joko luonto-ohjaajaksi tai ympäristönhoitajaksi.

Luonto-ohjaajat työskentelevät monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä esim.luonto-ohjelmapalveluyrityksissä. Meiltä valmistuneet työskentelevät esim. oppaina huskysafariyrityksissä, ohjaamassa hevosvaelluksia, seikkailupuistoissa, ulkoilureittejä hoitamassa, kiipeilynohjaajana tai keikkaillen ohjelmapalvelujen ja maastoruokailujen merkeissä. Koulutuksessa hyödynnetään tiimioppimista ja taitoja harjoitellaan tekemällä runsaasti asiakaskeikkoja. Voit suorittaa myös melontaohjaajan ja/tai köysitoiminnanohjaajan tutkintoon valmentavan koulutuksen.

Ympäristönhoitajat työskentelevät erilaisissa rakennetun ja luonnonympäristön hoito- ja kunnostustehtävissä tai esimerkiksi jäte- tai jätevesihuollon töissä. Myös ympäristöneuvonta ja ympäristömittausten tekeminen kuuluvat ympäristönhoitajien osaamiseen.

2. Kalatalouden perustutkinto


Kalastuksenohjaaja hallitsee erilaiset kalastusmenetelmät, pyydysrakentamisen ja vesillä liikkumisen. Hän osaa toteuttaa asiakasryhmille turvallisia ja kiinnostavia kalastusretkiä ja tarvittaessa käsitellä saaliin ja valmistaa siitä aterian. Koulutukseen kuuluu paljon erilaisten kalastusmenetelmien harjoittelua sekä ohjaamisen harjoittelua.

Kalanjalostaja hallitsee kalatalouden perustaitojen lisäksi kalojen ja äyriäisten käsittelemisen ja myynnin ja osaa jalostaa niistä herkullisia elintarvikkeita. Kalanjalostajat voivat työskennellä esim. kaupan kalatiskillä tai vaikkapa savustamoissa.

 Kalanviljelijä työskentelee kalanviljelylaitoksissa tuottaen ruokakalaa tai kalanpoikasia. Hän tarkkailee kalojen kasvua, ruokkii niitä ja huolehtii altaiden puhtaudesta. Kalanviljelijä voi työskennellä kalankasvatuslaitoksissa ja -yrityksissä


3. Maatalousalan perustutkinto

Maaseutuyrittäjä työskentelee yleensä omalla maatilallaan erilaisissa tehtävissä. Alan koneiden ja laitteiden hallitseminen on nykyisin hyvin tärkeää, samoin tilan talousasioiden suunnittelu. Monet maaseutuyrittäjät saavat osan tuloistaan myös muusta kuin perinteisestä maataloustuotannosta. Esimerkiksi koneurakointi on monelle tärkeä tulonlähde. 

Eläintenhoitaja huolehtii eläinten hyvinvoinnista, ruokkii ja hoitaa eläimiä, siivoaa tilat, täydentää varastoja ja ulkoiluttaa eläimiä. Koulutukseen sisältyy paljon eläinten tuntemusta ja niiden hoidon harjoittelua. Eläintenhoitajat voivat erikoistua joko tuotanto- tai pieneläinten hoitamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti