8 päivän seikkailu Päijänteellä

8 päivän seikkailu Päijänteellä

tiistai 26. toukokuuta 2015

Ruolahdesta Salmelaan

Retken kuudes päivä oli tyyni ja aurinkoinen, käsittämättömän upea. Kovilla keleillä arvaamaton ja ankara Tehinselkä aukeni eteemme Tehinsilmän loiston takaa täysin tyynenä ja kirkkaana. Veden ero Pohjoi-Päijänteeseen oli todella silminnähtävä, pohjan kivet erottuivat selkeästi syvällä pohjassa.

Tehinsilmälle pääsy oli samalla jonkinlainen merkki kotivesille saapumisesta. Valtava Tehinselkä on melontamatkan päässä Asikkalasta ja suosittu opetuskohde aallokkonsa vuoksi. Tällä kertaa sää oli epätodellisen tyyni ja lämmin. Melontavaatetusta oli pakko keventää. Itsekin luovuin kuivapuvusta ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Päivän melonta oli leppoisa ja vaivaton, virkistävää nautiskelumelontaa.

Kirkkovene näytti leijuvan horisontissa veden päällä. Kaukaa katsottuna se näytti pinnallla ryömivältä tuhatjalkaiselta. Soutu sujui, mutta osalla on aika komeat rakot ja teipit kämmenissään. Muutama soutaja vaihtui tänään, huomenna saamme seuraamme kolme uutta. Jatkamme matkaa kohti Kelventeen Hinttolanhiekkaa. Kenties poikkeamme kahveilla Padasjoella. Nyt unille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti